«هنر متعهد» تاب‌آوری جامعه را افزایش می‌دهد/جزییاتی از روایت جهاد

«هنر متعهد» تاب‌آوری جامعه را افزایش می‌دهد/جزییاتی از روایت جهاد

ساسان مویدی هنرمند عکاس و داور بخش عکاسی نخستین هنرواره ملی «روایت جهاد» درباره واکنش هنرمندان به وقایع و اتفاقات و جایگاه این هنرواره به  گفت: زمانی‌که جامعه با یک پدیده نادر اجتماعی مواجه می‌شود، هنرمند با هنر خود تمام مجاهدت‌ها و اتفاقات تلخ و شیرین مربوط به بحران را ثبت می‌کند. در همین راستا هنرواره «روایت جهاد» قصد دارد، مجاهدت‌های کادر درمان کشور و همدلی مردم در قالب‌های مختلف هنری روایت کند. در این جشنواره هنرمندان عکاس آثار زیادی در راستا مجاهدت‌های مدافعان سلامت و همدلی‌های مردم ثبت و به دبیرخانه هنرواره ارسال کردند.

وی درباره استقبال برای شرکت در این جشنواره و سطح کیفی آثار رسیده، بیان کرد: حدود ۱۴۰۰ فریم عکس به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که از لحاظ کیفی در سطح خوبی قرار دارند. در همین راستا آثار بسیار زیادی در بخش عکاسی در حوزه‌های خبری، مستند و غیره به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که این موضوع استقبال بالای هنرمندان عکاس از هنرواره «روایت جهاد» را نشان می‌دهد.

مویدی خاطرنشان کرد: به دلیل حجم نسبتاً زیاد آثار و محدودیت در انتخاب عکس جهت داوری، تعداد قابل توجهی از فریم‌ها که از استاندارد خوبی برخوردار بودند حذف شدند.

وی تصریح کرد: از تمام هنرمندان و علاقمندان در حوزه عکاسی که برای این دوره از جشنواره کارهای خود را ارسال کردند اما به دلیل محدودیت‌های موجود از مرحله داوری و ارزیابی حذف شدند تشکر می‌کنم و برای آنها آرزوی موفقیت دارم.

داور بخش عکاسی هنرواره «روایت جهاد» درباره نقش تأثیرگذار و مهم هنر در شرایط بحرانی در جامعه گفت: هنرمند می‌تواند با استفاده از هنر خود در جهت بالا بردن تاب‌آوری افراد جامعه در شرایط بحرانی کمک شایانی کند. در واقع هنر و هنرمند برای مقابله با تمام بحران‌ها، پس از ستادهای مقابله و پیشگیری مخصوص آن معضل حرف اول را می‌زند.

مویدی در پایان درباره آثار هنری متعهد که می‌تواند افراد جامعه در برابر شرایط بحرانی مقاوم کند، بیان کرد: هنرمند با اثری که خلق می‌کند در قدم اول سطح آگاهی جامعه را نسبت به رویداد رخ داده افزایش می‌دهد و لذا در ادامه می‌تواند سبب ایجاد نشاط، همدلی و تقویت وحدت در جامعه شود.